31 januari Scrapträff i lördags med världens trevligaste gäng.

Oj så kul det är att få träffas och scrappa tillsammans. Jag får jättemycket inspiration och energi!
Igår hade jag gett mig själv en utmaning att försöka göra så olika kort som möjligt. Få se om du tycker att jag lyckats *fniss*

En fin snögubbe som jag fått av en i gänget och målat redan hemma blev inspirationen till det första kortet.

Kanten längst ner är stansad i vellum med en Fiskars-stans. Love it!
Bra med träffar är också att man kan låna lite grejor av varann - spellbindern texten är utstansad med är Åsas.
Punchinella är ju en "snöig" dekoration. Snöstärnor med Rhinestones och Star Dust Stickles.
Papperet från Bo Bunny med lite glitter i stjärnorna. Tyvärr syns ju inte allt glitter så bra på bilden.Insidan är också snödekorerad. Dom små stärnorna är det som blir över när jag stansat.
Inget kuvert denna gång eftersom mönsterpapperet är slut.

Tilda med sitt kärleksbrev är målad med akvarellfärger (som vanligt) och färgsatt för att passa inkido:s Candy Tree. Hittade den serien i Scapa-butikens julreahylla och -TACK - reapriser är ju bra.
Cherryblossoms och lite andra blommor samt en bladslinga från BossCut, som jag också lånat av Åsa.
Hjärtat är en brad som legat i min burk länge och nu passade i färg, äntligen.Matchande kuvert, som idag är chalkat runt kanterna med grön chalk. Underbara snöstjärnor på det papperet!
Ska nog använda kortet till Alla Hjärtans Dag.

Fler kort får vänta till nästa gång. Nu ska jag sprinta till gymet och köra ett varv där tillsammans med en kompis.
Kjell har just kommit hem från en härlig skidtur i Högbo, glad som en lärka. Vi var där igår för en lååång promenad och såg då att spåren var fina. Scapträffar är sååå kul, men det blir mycket sittande och min rygg gillar inte det riktigt, därför gäller det att röra extra på mig efteråt.

Hastar alltså vidare!
Roligt att du tittade in hos mig!
Ännu roligare om du vill lämna en kommentar innan du hastar vidare.27 januari -11 Ska snart packa för scrapträffen

På lördag är det dags för "scrapfest"! Tänk att få en hel dag tillsammans med härliga scraptokiga vänner - det är helt underbart! Väntar mig en dag full av prat, skratt och så scrap förstås.....

Bjuder på ett par kort från senaste dagarna. Det första är till engelska vänner som gifter sig endera dan.Det fina brudparet kommer från HÄnglar och Stänglar och är målat med akvarellfärger.
Brudgummen är musiker, så jag valde att använda ett "notpapper" som jag köpt i London på "Rubber blade", en liten affär med stämplar och annat för "paperwork" på Bury Place alldeles intill Brittish Muséum.
(Det finns ju massor av scrapaffärer i England, men i centrala London är de få!)
Finmaskig tyll + ett vitt prickigt band på en pärlnål med lite "bling", tårtpappershjärta och embossat "guldmärke" gav bröllopsstämning tillsammans med blommor och blad.

Bruden kommer från Australien och brudparet flyttar dit efter brudgummens examen i sommar. Då blir det långt mellan gångerna man kan ses!!!

Det här kortet är till en god vän på hennes födelsedag.

Stämpeln har jag lånat av min dotter och mjukat upp genom att runda hörnen.
Kantstansen är från Fiskars och jag har klistrat en brun pappersremsa under hålen på det rosa prickiga papperet för att få hålmönstret att synas mer.
De brunrosa mönsterpapperen kommer från Inkido.
Det rosa med vita prickar med omvänd baksida gillar jag mycket, men vet inte var jag "hittat" det.

          
Som du ser har kortet ett matchande kuvert och en dekorerad insida. Det är roligt att "brodera" lite' extra!

Roligt att du tittade in hos mig!
Lämna gärna en kommentar innan du går.

Imorgon är det fredag! Hoppas du får en riktigt trevlig helg! Det tänker jag ha!

 


25 januari -11 Nordanvinden viner, men vi längtar efter nysnö i skidspåren.

Dagens promenader blev kalla. Isiga vindar svepte runt oss, så det blev jätteskönt att slå sig ner vid scrapbordet inne efteråt.

Visst har man många som man vill tacka! Ett tackkort är ofta på sin plats.

Den utstansade texten hade "blivit över" hos min dotter och blev inspirationen till det här kortet.
Blommor och skellettlöv från PYhobby. Det lilla pärlspännet på bandet är köpt i England.
Även här har jag använt pappersveckaren. Jag gillar kontrasten mellan det småblommiga och storblommiga mönsterpapperen. När man gör kuvert till sina kort får man ett par remsor av kuvertpapperet kvar att pryda kortet med.
I det här fallet blev kuvertet extra snyggt mönstersatt tycker jag.Hoppas på nysnö, för nu är det alldeles för isigt i skidspåren för att jag ska våga mig ut.
Får ta på dubbskorna och promenera i stället och kan scrappa och sticka utan dåligt samvete.

Tack för att du tittade in hos mig!
Lämna gärna ett avtryck innan du går!

Kram från
Margareta


 


21 januari -11 Snart scapträff - längtar!

Snart blir det scrapträff igen med vårt underbara scrapgäng. Det är verkligen roligt när vi träffas. Vi scrappar och skrattar och pratar från morgon till kväll. Det är en riktig inspirationsinjektion! Jag är så tacksam att få vara med!

Har "tjuvstartat" lite med bl a det här kortet.Stämpeln "hittade" jag i min dotters samlingar. Gillar den skarpt!
Det blommiga mönsterpapperet och det prickiga är från inkido.
Det rutiga är från Panduro och det är kantstansat med en stans från Martha Stewart. Det är verkligen en av mina favoriter!
Bladstansen har jag köpt på REA hos PY-hobby för nåt år sen. Den är också en favorit.

Även här har jag gjort kuvert till kortet med min Ultimate Pro. Det är roligt med matchande kuvert till korten tycker jag.

Solen har lyst på oss de senaste dagarna och man märker att dagarna blir längre - härligt!
Fick nästan lite vårkänslor när det droppade från taket härom dagen, så kortet blev influerat av det.

Endera dagen blir det nog snöstorm igen och då blir det kanske snögubbar och snöftjärnor på korten igen.
Inte ska vi tro att vintern är slut redan i januari!
Hoppas det blir nysnö i spåren igen - jag gillar att åka skidor!

Hoppas du också får lite scraptid och -lust i helgen!
Ha det bra och lämna gärna en kommentar innan du går!

Kram! det mår alla bra av.....
Margareta

 

 


13 januari -11 Till en skadad vän

En av mina vänner har bränt sig illa, stackar'n! Har tänkt mycket på henne och så kom jag på att jag ju hade en rolig krya-på-dig-gubbe. Letade och fann! Sen rotade jag bland mina mönsterpapper och fann ngt jag tyckte passade. Hoppas hon blir lite' gladare när hon får ett "krya-på-dig-kort"! Brännsår är ju sååå eländiga!

Idag gjorde jag ett kuvert till kortet. Det tycker jag är roligt. Jag använder min Ultimate Pro, som har mallar att biga i för olika storlekar på kuvert. Oftast gör jag, som här, kuvert som har lite' höjd, så får dekorationerna bra plats (en av fördelarna med ett eget kuvert, utom att det är kul när det matchar!).

Det har snöat inatt också! Tänk att det finns så mycket snö!!!
Är glad att inte bo i Australien, Brasilien eller Sri Lanka, där all nederbörd nu kommer som regn och dränker städer och byar.
Så tacksamma vi får vara!

Lämna gärna en kommentar innan du går, så får jag chans att titta in hos dig också!
Kram!


 


12 januari -11 Snöyra igen

Är fortfarande inspirerad av vårt snöiga väder. Många klagar och tycker att det räcker nu, men jag gläder mig! Det blir ljust, vitt och fint och min man blir glad och nöjd när skidföret blir bra (ja, jag gillar också att åka skidor, men inte sååå ofta och sååå längt)

Hade i mina gömmor ett par ganska "glammiga" snöstjärnor. Vet inte varifrån de kommit - jag är en "ekorre" som sparar allt möjligt skräp som jag tror jag kanske kan använda nån gång - men det heter väl scrapping, eller hur?  ;o)  Här kom en av dem till användning på detta ganska enkla kort. Bakom snöstjörnan har jag trätt en pärla på den blå brad som håller fast den. Den syns inte men gör att snöstjärnan "lyfter" från papperet.

Mönsterpapperet är en liten bit som är kvar sen i fjol vinter. Kantstansen gillar jag massor. Den kommer från Martha Stewart. Det veckade papperet är gjort med en liten rolig apparat som jag fått av min snälla dotter.
Det blir ljusare och ljusare på morgnarna och dagarna bli längre. Det finns hopp! Den här glade snölyktebyggaren har jag fått av min vän A - TACK! Han har verkligen vunnit mitt hjärta!
Papperet är från Bo Bunny och eftersom det har en svag grönton i snövirvlarna tog jag upp och förstärkte den för att skapa en vårvinterkänsla. Även den här stansen kommer från Martha Stewart. Det är en kantstans som jag använt på båda sidor om ett kartongband.

P g a snövädret idag är korten fotade i lampljus, så färgerna är inte riktigt rätt, trots att jag försökt rätta till det i datorn.

Hoppas du också gillar vinter och vinterkort. Här i landet är det nog bara att lära sig gilla läget och göra något roligt med snön. Jag skottade en stund idag när jag kom hem från gymet - gratis motion!
Tycker du det är jobbigt med snön så gläd dig åt att vi går mot vår - även om det är med myrsteg.

Skriv gärna en kommentar innan du går så vet jag att du varit här och så kan jag kanske få titta in hos dig!

 


11 januari -11 Hemma igen vid scrapbordet
Det är riktigt roligt att vara hemma igen och ha tillgång till hela sitt hem, inklusive scrapbordet. Dessutom har det varit lite' varmare om dagarna och ingen nysnö att skotta, så jag har fått tid att göra ett par vinterkort.
Papperet hittade jag i höstas i Avesta. Det är från Bo Bunny och är lite glittrigt, fast det nog inte syns på fotot. Att jag glittrat kanten med stickles syns nog inte heller (men det blev snyggt).  ;o)Det är ju inte så ofta jag använder målade motiv, som ni kanske sett, men den här snögubben kunde jag inte motstå!! Min dotter Åsa har letat den länge och hittade den på tradera och gav mig ett par att måla. Underbar, tycker jag! Bakom mönsterpapperet har jag satt ett vellumpapper som är stansat med en fiskarsstans. Snöstjärnorna är stansade med den stans jag köpte på Lilla Handarbetsboden i nyår. Jag hade en mindre hemma redan och de matchade - vilken lycka!

Du får gärna skriva en kommentar innan du går, så kanske jag får chansen att besöka dig också!6 januari -11 Trettondag julNär vi var i Harsa och åkte skidor häromdagen träffade vi goda vänner från Stockholm. J berättade att hon sparat och tagit fram mitt kort från förra julen även i år. Det gladde mig förstås och när vi sedan åkte till Bollnäs och jag fick se ett av mina älsklingspapper i skyltfönstret till Lilla Handarbetsboden rann scraplusten till ordentligt! Shoppade lite' papper och en snöstjärnestans som jag letat länge. Lite' band, brads, rhinestones och grejor att skära och klistra med finns alltid i vår scraphörna, vinter som sommar. Med hjälp av det blev det ett "Let it snow-kort" till J igår.

Har fortfarande en hel del att lära för att få till bilderna som jag vill ha dem, men jag får väl öva och lära av Åsa m döttrar när jag kommer hem. Alla barn i början!
Scrapträff den 29:e fick jag sms om nyss - jag längtar!

GOTT NYTT ÅR till dig som tittar in här!

Lämna gärna en kommentar så jag får se vem du är och kanske kan återgälda besöket! Välkommen åter!l


RSS 2.0