27 februari -11 Bråttom, bråttom.....

Imorgon sticker jag och mina barnbarn till London, som jag skrev häromdagen. Kjell är hemma och passar huset och drar in pengar - en jättebra arbetsfördelning tycker jag  ;-)
Idag har jag fixat och packat och i sista minuten upptäckt att Mikaela har namnsdag imorgon eftersom hon heter Maria, precis som Åsa. Visste ju det, men det kom bort i allt fixande!
Snabbkort fick det bli!!!

En lite tuff färgsättning blev det idag, mönsterpapperet fick styra, det knallorange i mitten är baksidan på det med mest mönster. Det prickiga hör till samma serie från koshi. Lite blommor, pärlband, en spets och ett hjärta samt en namnsdagshälsning - klart....

Kuvert blev det också i hast (ja, egentligen gör jag ju kuverten först)

Tyvärr fick jag lov att fota kortet i lampljus - vet inte riktigt hur färgerna stämmer, men, men...

Nu ska jag krypa till kojs så jag hinner sova lite innan jag ska hämta barnbarnen och sen:  London, here we come!!!
Ha det bra här hemma! Glatt sportlov till er som har det! Ni andra får glädja er ändå!
Tack för glada tillrop jag fått av er som kommenterar! Ni ska veta att det uppskattas!!!!
Kram!

 

 


25 februari -11 Sista vinterkortet för iår....

Nu har jag gjort mitt sista vinterkort för den här vintersäsongen, har jag bestämt mig för. Jag har packat undan de snöflingepapper jag har kvar, och ställt snöstjärnestansarna längst in i lådan. Inta för att jag inbillar mig att vintern är över - här i "norrland" dröjer det nog innan vi får vår på riktigt, och jag har skottat snö idag också, men det finns ju så många andra kort att göra! (År medveten om att det säkert blir vinter igen "i år" d v s före jul, så jag LOVAR inte att det är årets sista....)
Ett sista vinterkort bjuder jag på idag alltså:

 hÄnglar-Maries härliga tjej är ute i sista(?) snöstormen på BoBunnys  glittriga, snöiga papper. Jag målar alltid med akvarellfärger och tyvärr var den här tjejen inte stämplad på akvarellpapper, så det var svårt att få till det som jag ville, men, men....

Har glittrat kanterna på kortet och mönsterpapperet samt snöflingorna med stickles "star dust" och stansat kanten med en Fiskarsstans som också embossar snöstjärnemönster (den har också fått flytta långt bak nu). De små stjärnorna som blir över när man stansar är ju också användbara dekorationer.

 Som vanligt har jag gjort ett matchande kuvert.

BoBunnys papper passar så ovanligt bra att göra fina kuvert med. Har fått frågor om kuverten (och skrivit om det tidigare). Jag gör dem med mallar som finns på "verktyget" Ultimate Pro. Med den är det enkelt att göra kuvert i olika storlekar samt askar m.m. Det är inte omöjligt att göra kuvert på egen hand heller, men sååå mycket enklare och snabbare så här.

Kortet mot adressidan av kuvertet, där man ser hur mönstret sprider dig även dit.

Nu är det sportlov här i Gävle - det känner jag tydligt även om jag är pensionerad från skolan numer. På måndag tar jag med mig mina underbara barnbarn och åker till London. Där blir det inte mycket sport, men desto mer shopping gissar jag. Sen ska vi förstås gå på muséer och musical och umgås med våra engelska vänner.
Jag har hört att snödroppar och påskliljor blommar där - undrar om det är sant?

Ha en bra helg med vila, mys och scrap! Det hoppas jag på för egen del också!
Tack för fina kommentarer - det gillar jag verkligen. Så roligt att se vem som hälsat på här - och kunna återgälda visiten.
Kramar till er! <3


24 februari -11 Kallt, kallt, kallt men vackert, vackert, vackert....

I morse var det -26 när jag hämtade in tidningen. Brrrrr! Då var jag glad att slippa ge mig iväg till ett arbete!
Men solen värmde, så temperaturen blev mer human framåt dagen och på eftermiddagen gick det bra att ta en långpromenad tillsammans med Kjell.

En god vän och musiker fyller år idag och han har fått ett ganska enkelt, "manligt" kort.

Har använt ett mönsterpapper som jag fick av min dotter när hon varit på träff i Uppsala. Tyckte det passade vår vän liksom förstås notpapperet. Har "fyndat" en gammal bok på antikvariat, som jag slaktat. Den har tysk fraktur-skrift, som jag tycker är så dekorativ.

Närbild av blomsterdekorationen med sin utstansade swirl. Man ser också den kantstansade vinröda cardstocken, stansad med en Martha Stewart-stans som jag gillar skarpt

Här är kortet med sitt kuvert - snyggt va? - färdigt att postas. Med så här mönstrade kuvertpapper får jag förstås skriva adressen på en etikett. Jag ett fint färgmatchande frimärke med en lila pensé kvar - ibland ska man ha tur!

Jag har ju lite "dille" på det här med kuvert till korten. Om du är en ny gäst här hos mig och är intresserad av detta kan du kika på mina tidigare inlägg.

Låter som om det blir lite varmare framöver. Det tackar vi för! Nog för att jag gillar vintern och snön, men är det för kallt kan jag ju inte "använda" vintern utan bara titta på den genom fönstret.

Roligt att du tittat in till mig. Extra glad blir jag om du lämnar en kommentar innan du kilar vidare.
Nu drar det mot helg - ha det så skönt - njut av vintern och ledig tid!
Kram!

 


22 februari - 11 Nu har jag fotat Matildas askHar sparat ett antal fina askar för att "altra"vid lämpliga tillfällen. Denna hjärteask passade bra till Matildas
15-årsdag, tyckte jag. Den är klädd med olika matchande papper och ganska enkelt dekorerad för att passa i hennes rum och inte samla alltför mycket damm  ;-)  Även botten är klädd med mönsterpapper.
När jag klär lite större askar hellimmar jag ytorna med FASTIK, ett gummiklister för foton och papper som inte bucklar papperet.
Skarven mellan kanten och locket har jag dolt med ett hjärtband.

En detaljbild av blomdekorationen. Underlag av tårtpapper, bladen kommer från en slaktad ljusmanchett,
rosor och pärlband i grönt och vitt.

Fjärilarna är stansade av lämpligt "scrap" och chalkade runt kanterna. Fjärilarnas spröt är av pärlfloss.

Bokstäverna kommer från ett paket från Melissa Frances. Har chalkat dom runt om och färgat med brunt bläck droppat på en topz inuti bokstäverna.

Roligt att du hittat in till mig. Lämna gärna en kommentar innan du drar vidare! Det är så roligt att se vilka som hälsat på och kunna göra återbesök.

Hoppas du haft en trevlig dag!  Kram!

 


21 februari - 11 Grön vårdröm.... men ute snöar det igen!

Även om jag gillar vintern kan man ju drömma lite om vår. Letade fram lite vårligt gröna papper för att få lite vårkänslor mitt i snöandet.

Den här lilla musen hör till mina favoriter och här har han hamnat mitt i blomsterängen. Det blommiga mönster-papperet är veckat i en wellpappsmaskin för att få lite struktur. Det var en liten scrapbit jag hade - vet inte fabrikat. De andra papperen är från Imaginice och Ladybird, med matchande fram- och baksidor.
Den lilla "sockerbiten" såg jag inte förrän nu i datorn - det är en liten fästkudde som följt med av misstag från scrapbordet och ska inte vara där! Så det kan bli! ;o) Den är borta nu! Grattisskylten och motivet är fästa med fästkuddar för att få lite höjd. (därifrån kom kudden...)
Hörnstansen har jag lyckats tradera mig till. Gillar den jättemycket! Det lilla hjärtat är också ett traderafynd.Hjärtat är försett med en liten rosett av silversnodd och fastsatt med en glasknoppsförsedd nål.

Jag målar alltid motiven med akvarellfärg. Har minsta möjliga akvarellåda med 12 färger som sedan kan blandas till otaliga nyanser. Gillar akvarellmålning! (Man måste tänka på att använda vattenfast stämpelfärg.)

Här är kortet med sitt kuvert, färdigt att postas till min vän. 

Roligt att se att jag har fått många som tittar in i min blogg! Extra glad blir jag över dem av er som lämnar en kommentar! Då kan jag ju också få chans att titta in till dem av er som har en blogg och få inspiration av er.
TACK till er som lämnat positiva och glada kommentarer - det blir jag förstås glad över!

Ha det bra i vinterkylan och du - det kommer så småningom en vår!
Drömma kan vi ju, redan nu!
Krama varann!  <3 <3


20 februari -11 Vintern lämnar oss inte - kallt, kallt......

Kjell har önskat sig en VARM, fleecefodrad mössa. Nu är den färdig och så här ser han ut i sin nya mössa.Den är stickad av Gjestal Bris, ett entrådigt garn i 50% ull och 50% soya (inte den delen av växten som blir mat!!) dubbelt garn och ett tjockare grått restgarn, entrådigt 100% ull.
Jag använder sällan mönster när jag stickar, utan gör ett stickprov och räknar sen ut hur många maskor jag behöver lägga upp för att få önskad storlek. Mössor stickar jag på rundsticka och strumpstickor.

Här ser du det enkla mönstret i närbild. Mössan blir ju i stort sett dubbel eftersom mönstertrådarna löper på baksidan mellan mönstermaskorna. Dessutom är den, som sagt, fleecefodrad. Varm som en skinnmössa!

Mössan uppifrån med "hoptagningsmönstret". Eftersom Kjell ville ha en "platt" avslutning på sin mössa är
6 hoptagningar/varv lagom.
Innan jag började ta ihop stickade jag ett par aviga varv som avgränsning.

Mössan invigdes igår med promenad i nästan -20 och utföll till belåtenhet.

Stickar och virkar en hel del och tänkte visa en del av mina alster här.
Har du frågor om mina eller dina egna projekt, så hjälper jag gärna till, om jag kan!

Roligt att du hittat in till mig! Ännu roligare om du skriver en kommentar innan du går, så kan jag titta in till dig sen.

Hoppas du haft en härlig helg! Hoppas solen skiner på oss imorgon också, även om det betyder att det blir kallt!
Kramar!

 


20 februari -11 Matildas 15-årsdag

Idag fyller mitt yngsta barnbarn 15 år! Tänk, det känns som om det inte alls var länge sen hon var ett litet knyte och nu är hon stora damen. Ska uppvakta henne med kort o presenter och eftersom hon är ute och "kryssar" med sin pappa och pojkvän lägger jag ut kortet - hon kan ju inte se det ändå.

Hittade en gammal Magnoliastämpel, som jag gillar trots att den är ganska enkel. Hon blickar in i framtiden, precis som Matilda. Hoppets blå färg fick det bli på kortet. Fina blå och gröna papper från MME, Ladybird och Imaginice. Kantstans från Fiskars och stämpel från Reprint.


Eftersom kuvertet inte ska skickas fick det lite dekorationer.
Jag har använt pearlmaker på kroppen och spröten på fjärilen.
När jag sen skulle fota kortet råkade jag lägga kortets baksidan på kuvertet med fjärilen och pearlmakern var inte riktigt torr så det blev kladd - usch - vad göra? Fjärilen gick ju att reparera, men kortet? Jo, jag fick dekorera baksidan av kortet lite mer än jag hade planerat. Så här blev det:Jag stansade retroblommor ur "scrap" (jag ÄR en ekorre, som spar minsta användbara bit papper) och försåg dem med en pearlmakerprick i mitten. Den här gången fick det torka länge  ;o)
Egentligen är jag glad att jag klantade mig - jag tycker det blev riktigt fint!

Insidan på kortet är också dekorerad, men den får vara bara till Matilda!

Hoppas du haft en skön helg, gärna med lite scraptid! Jag ska försöka hinna göra en ask klar tills födelsedagsbarnet kommer hem. Den får jag visa en annan dag.

Tack för att du tittade in hos mig, och tack till er som skrivit glada kommentarer - det uppskattas mycket!

Ha det bra och njut av livets små (och stora) glädjeämnen!
Kram! <3


17 februari -11 Många födelsedagar i februari....

Vi har många vänner som fyller år i februari och mars, så här går åt ett och annat kort.

Ett kort i blått - blå rosor växer väl inte på så många buskar, men på det här kortet spirar de.

Söker ju numera papper som lämpar sig till kuvertdesign - det här som jag hittade på Scrapparazi, kommer från Webster's Pages. Det fick styra färgval på kortet. Kanterna chalkade med Dark Moss. (Det andra mönsterpapperet är från inkido.)Detalj med blommor och satinband. Det lilla pärlspännet älskar jag!

Rosorna är chalkade och glittrade med stickles Crystal. Kantstansen är från Martha Stewart, en av mina favoriter. Pärlfloss glömmer jag ofta att jag äger, men idag kom jag ihåg!Kort och kuvert - klart för leverans!

Kul att du tittade in här! Lämna gärna en kommentar innan du går vidare!
Ha en trevlig helg - med lite scraptid = meditationstid - åtminståne önskar jag mig det!
Kram!
MormorMargareta


15 februari -11 Vacker, snövit och iskall vinterdag.

Perfekt scrappardag alltså! Efter en rask och skön promenad tillsammans med bästa vännen och hennes hund lockade scraphörnet.Upptäckte att en av våra ungdomsvänner fyllde jämt i söndags - hade ingen aning förrän jag såg att en annan vän grattat henne på FB. Den här igelkotten jäktar för att hinna, men har ju tyvärr ingen möjlighet att lyckas. Bättre sent än aldrig, får man kanske säga i alla fall! Kortet borde vara framme nu.Tyvärr lyckades jag inte så bra med fotot, men visst blev kuvertet fint med sitt läckra "foder".

Så ska kortet ner i sitt kuvert och starta sin resa till Västkusten. Ovanligt "blek" färgställning för att vara jag, men jag har ju bestämt mig för att inte "fastna" i en "mormormargaretastil" utan försöka utmana mig själv att göra lite olika stil på korten.

Hoppas att vår vän blir glad fast igelkotten inte hann fram i tid till födelsedagen!

Roligt att du tittade in hos mig! Lämna gärna en kommentar innan du går vidare - det är alltid roligt att se vem som hälsat på och vad du tycker.

 


14 februari Valentindagen

Idag är det Alla Hjärtans Dag och jag tänker särskilt på dem som står mitt hjärta närmast. Kramar även till er andra som kommer "in till mig" på besök - kärlek kan man aldrig ge och få för mycket!På träffen i Gävle för ett par veckor sen hade jag målat den här lilla igelkotten från Penny Black. Han är så go' där han kommer med sitt kärleksbrev och hela taggskruden full av hjärtan - men jag fick inte till det kort jag tänkt med honom på, så han fick vänta till det här Valentinkortet där han passade bättre.Det fina hjärtepapperet i kuvert och på kortet har jag fått av en scrapvän liksom det röda med hjärtan i bakgrunden. De är från BoBunny: a gift of love. Båda papperen kantstansade med Martha Stewartstans.
Ett minitårtpapper bildar kant runt igelkotten. Primablommorna hör till favoriterna.Många små gulddetaljer finns på det här kortet som är till min dotter. Hon är verkligen guld värd!!

Insidan är också dekorerad men den får vara exklusivt för henne, eller hur!?!

Till mina barnbarn har jag också gjort Valentinkort. Det här är till Mickan. Mönsterpapperen är båda sidor av ett papper från kioshi: lily child. Det prickiga från Panduro. Blombården högst upp är köpt på Scrapparazi. Tagen embossad med Cuttlebugen och chalkad med lavender. På det embossade hjärtat sitter en glittrande hjärtformad knapp från NKsybehör - där finns fina band, spetsar o knappar. Lila glitterstenar i två av hörnen, cherryblossoms och stansade ormbunksblad - me like.
Har "glittrat" kanten på hjärtat och den stansade blomman med stickles crystal.

Här är kortet med sitt kuvert:


Nästa barnbarnskort till vår "lilla sångfågel", som förresten också börjar bli stor.Även hon har fått en liten glitterhjärtknapp. Hennes hänger i en guldtråd från tagens hål. Noter på bandet i tagen och bakgrundspapperet passar ju henne bra. Papperet från inkido.
De fina stansade "hörnen" har jag fått av Åsa, men om jag har tur har jag snart en egen sån stans till QuickKutztången. Har budat på en på Tradera och det lyckades! Gillar den!Här är baksidan av Matildas kuvert. Visst blev det vackert med det här mönsterpapperet från websterpages - dom är super att göra kuvert med och har vackra baksidor, som blir fint "foder" i kuverten.
En remsa av framsidan finns ju även på kortet tillsammans m div blommor och blad.

Kortet med sitt kuvert. (För nya besökare på min blogg kan jag berätta att matchande kuvert blivit min melodi sedan jag fått en Ultimatepro "i familjen". Den är bra till mycket annat också, att göra askar t ex, men jag använder kuvertfunktionen flitigast. Man kan dessutom göra kuverten med lite' "höjd" så dekorationerna lättare får plats)

Nu får jag hoppas att mina älskade blir glada över sina kort.

Tack till er som skrivit kommentarer!  Det är alltid roligt att veta vem som besökt mig här och kanske kunna återgälda visiten, så skriv gärna en rad innan du kilar vidare!

Hoppas din Vallentindag blev som du önskade med kontakter med dina nära och kära!
Kram! 


10 februari -11 Snöyra igen - riktigt vinterväder!

Oj så snön yr! Nu blir det mjukt och fint i skidspåren igen och barnen får rolig mjuk snö att leka med i stället för hård och smutsig isgata. Härligt!

Har haft några flitiga dagar med kortmakeri inför Alla Hjärtans Dag. Visar ett idag. Det ska min man få och han kikar garanterat inte in här!!

Börjar med att visa kuvertet. Eftersom det ju inte ska skickas utan överlämnas, är det lite' dekorerat.Själva kortet ser ut så här. Min dotter Åsa var på träff i Uppsala i lördags och presentade mig det vackra fjärilspapperet, som passade så bra i färg till det mönsterpapper jag redan valt till Kjells kuvert. Då fick det bli fjärilstema på såväl kort som kuvert! Fjärilsstansen från Martha Stewart hör till mina absoluta favoriter. Fjärilarna är stansade ur små spillbitar av matchande mönsterpapper (real scrap!!) Huvudet och kroppen fick lite' liquid pearl. Tagen är embossad med en embosstans i Cuttlebugen och chalkad i färg med kortet. QuickKutz-hjärtat fick bli turkos på det här kortet. Ett organzaband med hjärtan är klistrat i högerkanten.

Här en detalj från blombuketten. De fina kallorna har jag haft länge och knappt nänts använda, men nu passade de perfekt. Tog upp de gula och beige tonerna i mönsterpapperet i buketten av rosor och cherryblossoms. De turkos blommorna är favoriter från prima köpta på Lilla Handarbetsboden.Måste visa även insidan eftersom den vackra stämpeln från ??? finns där! Mitt eget budskap till Kjell håller jag dock utanför bloggen  ;o)  Några hemligheter ska man väl få ha!!!

Det är alltid roligt med kommentarer, så lämna gärna en innan du går vidare! Då kan ju jag hälsa på hos dig också.

Ha en trevlig helg i snön! Kram!


4 februari - 11 Happy Birthday......

Webben är en fantastisk uppfinning! Borttappade vänner kan man hitta - eller bli hittad av. Jag har fått kontakt med några av mina vänner från 60-talet, innan vi gifte oss och först flyttade till Lycksele  l å n g t från alla "gamla vänner". En av dessa "nygamla" får detta kort på sin födelsedag nu."Spetskanten" som sticker fram bakom det blågrå mönstrade papperet är en "pappersspetsremsa" som är köpt på Dollar Store, en kedja vi har i norr och som ibland har scrapgrejor till mkt bra priser. Den här har jag delat på mitten för att få snygga kanter mot det rödprickiga.
Vinröda halvpärlor och band m rosett samt matchande blommor.Kuvertet är gjort av det blåmönstrade papperet, som skiftar i nyans från mörkare till ljusare.
Har chalkat alla kanter med Burgundy - alltså mörkt vinrött - för att matcha de röda detaljerna.
Även stämpeln är stämplad med Burgundy. Hjärtat och blommorna är glittrade med stickles, men det syns inte på fotot. 

Jag är glad över de kommentarer jag fått av besökare på min blogg. Tack!
Lämna gärna en rad innan du går vidare, det gläder mig mycket!

Här lyser solen! Hoppas du får en härlig helg!

 


2 februari - 11 .....det kommer mera....

Eftersom jag har flera vänner som fyller år i februari var den här scrapträffen verkligen väl placerad i tiden! Trots att jag ju numera disponerar min tid, hade jag nog annars haft svårt at hinna med - det blir ju lite fler kort gjorda när men är på träff. För mig blev det 4½ kort denna gång *fniss*, men det "halva kortet" kunde jag ju göra färdigt när jag kom hem.Det här kortet är till en av mina allra bästa vänner från tonåren. Tänk att vi varit vänner i 55 år! Vi fick varsin Åsa också, med bara en veckas mellamrum!!! Eftersom Kina är musiker - flöjtist - har jag kompletterat kortet med en G-klav och några noter i högerkanten. Tyvärr hade jag inte med dem på träffen, och fotade kortet innan jag kom ihåg att jag köpt notstickers av Zornitsa på Scrapparazi med tanke på detta kort.
Även mönsterpapperen är köpta där. Kantstansen är från Fiskars och bandet från Panduro. Spetsen är köpt i en liten "gårdsbutik" i Hagaström: "Tant Elwira" heter den. Blombården har jag fått av Åsa (Tack!)

Det här mönsterpapperet var ju så extra lätt att få till ett snyggt kuvert med, eller hur?

Imorgon fyller Kina år. Hoppas hon gillar sitt kort!


Här kommer det "halva kortet". Hade målat en söt igelkott med taggarna fulla av hjärtan, med tanke på Alla hjärtans dag, men fick liksom inte till det. Ibland blir det ju inte som man tänkt sig!

När jag sovit på saken la jag undan igelkotten (han får ett nytt eget kort en annan dag, för jag gillar honom verkligen) Sen blev det lättare att "få till det" så jag blev nöjd.Visar kortet med kuvert först, eftersom kuvertpapperet är ett av mina absoluta favoriter.

Andra sidan på papperet ser du i kanterna på kortet. Det gröna är ett svagt marmorerat kort (köpte på mig ett gäng i olika färger när NK reade sina "kilopapper" för nåt år sen) Kanterna är stansade med en favo-stans från Martha Stewart. Tag och band från Panduro. Tagen är embossad med en embossdie och sen chalkad med "lavendel" Det söta kakpappershjärtat köpte jag på Gävlemässan i höstas.De här blommorna gillar jag verkligen! Finns hos Lilla Handarbetsboden i Bollnäs (eller deras nätbutik)
De glittriga bradsen är också köpta där. Bladstansarna kommer från PY-hobby liksom rosenknopparna.
Rosen är köpt i England och spetsen i Hagaström.

Ja, det är inte klokt vad man "fyndar" grejor till denna hobby. Har alltid sparat på "bra-att-ha-grejor" och en hel del knappar, pärlor och band etc ur mina gömmor hamnar på korten. (Garner och tyger har jag också gott om i skåp och lådor.) Letar ständigt efter papper som gör fina kuvert - hittade ett idag! Det kommer nog här i bloggen så småningom.

Idag har solen lyst på vårt träd utanför köksfönstret första gången. Det betyder att solen står så högt på morgonen att dess strålar tar sig över grannens tak. Hopp om ljusare tider alltså!!
Om du tror på vår redan skapar det nog besvikelse. Det är ju bara februari!!! Många skidmil är ännu o-åkta och mycket snö o-skottad. Ljuset kan vi ändå glädja oss åt!

Lämna gärna ett spår efter dig innan du går vidare.
Kram!


1 februari -11 Ännu ett kort från träffen.

Den här gången hittade jag ett "udda" mönsterpapper i mina gömmor. Det kommer från Prima marketing och heter "Mango Cherries", dubbelsidigt och riktigt lyckat för kuvertdesign.

 

På kortet fick baksidan av papperet bilda grund  och den blommiga utsidan av kuvertet går igen med en remsa, som också fått bestämma färgsättningen.
Stämpeln är från Panduro, finns i deras nya katalog.

Eftersom datorn inte vill samarbeta med mig ikväll blev det bara ett kort idag.
Bättre lycka en annan dag, kanske.....

Välkommen åter till min blogg.
Ska snart lära mig mer och lägga upp en kategori med "stickat och virkat"
och så lägga upp länkar till bloggar som inspirerar mig.

Om du, som tittar in här. har en egen blogg. kan jag ju hälsa på hos dig och länka till din blogg om du vill - och lämnar ett spår efter dig här!


RSS 2.0